Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zatvaranje puteva u više gradova i naselja

2022.08.15
11:22
2022.08.15
18:11
Forrás
Pannon RTV
U toku današnjeg dana moguća su nova zatvaranja puteva u Subotici. Poljoprivrednici su održali konferenciju za štampu u devet časova.
Pannon RTV

Rekli su da će, ukoliko danas u Beogradu ne bude doneta odluka, ostati ovde ali će traktore zasigurno parkirati van grada.

Oko stotinak poljoprivrednika je oko 10 sati krenulo iz Štrosmajerove ulice prema hotelu Patrija.

Protest poljoprivrednika se nastavlja u Novom Sadu, Somboru i na jugu Banata. U Beogradu se i dalje vode razgovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, u kojem inače učestvuju i predstavnici trgovačkih lanaca i proizvođači jestivog ulja, kao i čelnici privredne komore.

Traktoristi su zatvorili oba puta koja vode od Pančeva do Beograda. Za RTV Srbije su izjavili da se čeka završetak pregovora u glavnom gradu pa će nakon toga odlučiti o narednim koracima.

Zatvaranje puteva
Subotica
traktor

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.