Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zaustavljena isporuka ruskog gasa, u Novom Sadu hladni radijatori

2021.11.01
12:40
2021.11.01
16:15
Forrás
Panon RTV
Havarija na gasovodu dovela je jutros u zoru do prekida u isporuci ruskog gasa preko Bugarske u Srbiju i Mađarsku - saopštio je bugarski operater gasne mreže „Bulgartransgas".

Ova kompanija je saopštila da je gasovod pukao u blizini grada Vetrino u severozapadnoj Bugarskoj. Bugarska transportuje ruski prirodni gas u Srbiju i Mađarsku preko svoje gasovodne mreže.

Prema izveštaju „Bulgartransgasa", havarija se dogidla u 2 sata posle ponoći, zbog čega je obustavljen transport gasa i prema Rumuniji, koji je, međutim, delimično nastavljen u 7 časova ujutro. Kvar je pričinio samo materijalnu štetu, a bugarski operater gasne mreže punim kapacitetom radi na otklanjanju kvara.

Kako prenosi internet stranica „021.rs", kao posledica toga „Novosadska toplana" od 6 časova ujutro nije bila u mogućnosti da obezbedi grejanje, radijatori su hladni.

gas
Novi Sad
radijator

Najnovije

17:30, Frissítve: 17:47

Haj-tek škola u Bečeju

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Bečeju otvorena je savremena, digitalna učionica. Ova obrazovna ustanova je na konkursu „Haj-tek škola”, Grupacije „Mesaroš”, dobila sredstva u visini od 30 miliona forinti.
12:15, Frissítve: 17:02

Kabare u Čoki

Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.