Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Završena nadogradnja vrtića „Zvončić" u Kaću

2021.09.24
15:58
2021.09.24
16:18
Forrás
Pannon RTV
Nedavno je završena nadogradnja vrtića „Zvončić" u Kaću. Na novom prostoru od 500 m2 formirane su četiri nove grupe. Zahvaljujući tome, kapacitet ustanove je proširen za stotinu mesta.

Jako su zadovoljni kako deca, tako i roditelji sa novim prostorijama vrtića „Zvončić" u Kaću, a zaposlili su i novu vaspitačicu.

Snežana Srdić, vaspitačica u vrtiću „Zvončić" u Kaću: "Sve sobe su prostrane, kao što ste imali priliku da vidite, prostrane, svetle, što bi naš narod rekao, nije se štedelo."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Lista čekanja za vrtić u Kaću do sada je bila jako duga, zahvaljujući proširenju značajno je skraćena. Kapacitet ustanove proširen je za stotinu novih mesta.

Marijana Popov, direktorica PU „Radosno detinjstvo": "Uslovi su nam odlični, i nadamo se da ćemo u nekoj skorijoj budućnost dobiti još jedan vrtić, koji bi Kaću puno značio."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Vrtić je proširen za 500 m2, a formirane su i četiri nove grupe. Ova rekonstrukcija je koštala oko 100 miliona dinara.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada: „Zadovoljan sam što smo sa jačem budžetom u stanju da investiramo u sve delove grada, da ne zaboravimo ni jedan bukvalno deo grada, da ne delimo sve na centar ili prigradska naselja, ili seoska naselja, nego da zaista ravnomerno razvijamo ceo Novi Sad."

Proširenje vrtića tek je početak, dodao je Miloš Vučević. Uskoro bi mogla početi obnova Osnovne škole „Đura Jakšić" u Kaću.

Kać
Marijana Popov
Miloš Vučević

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.