Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Završeni su radovi na obnovi dvorca Hertelendi

2021.06.25
18:01
Forrás
Pannon RTV
Završeni su radovi na obnovi dvorca Hertelendi u Bočaru koji pripada opštini Novi Bečej. Novi kreativno-inovacioni centar će od jeseni raditi kao edukativni centar za predškolce i učenike nižih razreda.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Pored radova na obnovi izgrađeni su i prateći objekti. Zahvaljujući tome je ustanova za više od godinu i po dana dobila potpuno nov izgled.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Centar, koji može da primi sto dvadesetoro dece, proširen je sobama i učionicama pogodnim za razne aktivnosti. Pored starog dvorca, biće tu i sala pogodna za rekreaciju, sportski teren, a u parku od oko 6 hektara koji okružuje dvorac decu će dočekati drveni objekti koji oslikavaju ovu sredinu. Ovo ulaganje je danas obišao Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

„Sada je jasno da će mladi ovde moći da provedu jedan, dva ili čak i tri dana. Mogu da učestvuju u kulturnim aktivnostima, vide seoska gazdinstva, deca iz grada mogu da vide kućne ljubimce u salašarskom okruženju, mogu da steknu uvid u seosko gazdovanje i pored svega toga mogu da se dive kulturnim znamenitostima."

Pannon RTV/Zséli Ágnes

U zgradi je inače do 2005. godine radilo odeljenje neuropsihijatrije, a zatim su započeti radovi na obnovi, ali nisu završeni. Dvorac je bio potpuno zapušten do 2011. godine. Obnovu objekta inicirala je opština Novi Bečej, a iznos od 398 miliona dinara neophodan za ovu investiciju obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej: „Kao što vidite, ovo je divna zgrada koja je ključna kako za meštane Bočara tako i za Ppštinu Novi Bečej, ali će u isto vreme biti i ponos Autonomne pokrajine Vojvodine i cele Srbije."

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Pored dvorca Hertelendi, nadležni su predali na upotrebu i novu fiskulturnu salu Osnovne škole „Dositej Obradović" u Bočaru.

dvorac Hertelendi
obnova
Igor Mirović
Novi Bečej

Najnovije

15:18, Frissítve: 17:42

Poskupljuje i letovanje

Inflacija i rast cena izazvani ratom u Ukrajini neće poštedeti ni sektor turizma. Cene goriva stalno rastu, pa su zbog toga i prevoznici i turističke agencije primorane da prilagođavaju i svoje ponude.

Najčitanije

Apel za pomoć porodici iz Kelebije

Pre godinu dana ekipa Panon RTV-a je već snimila prilog o ovoj porodici, kada su mnogi gledaoci i slušaoci pritekli u pomoć, ali se od tada Ljubičino zdravstveno stanje mnogo pogoršalo, najveća je potreba za pelenama.

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.