Ugrás a tartalomra

Želite obilazak Sente biciklom? – Iznajmite jedan!

2022.09.28
15:19
2022.09.28
16:44
Forrás
Panon RTV
Senta je bogatija za jedan sadržaj-iznajmljivanje bicikala. Lokacija sa biciklima je smeštena u parku ispred Gradske kuće, sve je realizovano zahvaljujući zajedničkom turističkom IPA projektu opštine Senta i Udruženja „Otelek Mađari za Mađare“.

Četrnaest bicikala u bojama Sente je postavljeno u parku ispred Gradske kuće. Svako može da koristi bicikle. U prvom periodu se može isprobati besplatno. Bicikli se zaključavaju magnetom, koji osobe koje žele da iznajme mogu da zaključaju karticom i kodom. Kartice se mogu pronaći u turističkoj kancelariji.

Andraš Košicki, menadžer „Banat Bike“ projekta: „U početku možemo građanima i turistima omogućiti besplatno korišćenje, uz određeni ugovor. Ko god iznajmi biciklu, mora se legitimisati, odnosno ko je i da će taj bicikl biti vraćen."

Uz pomoć ove mogućnosti iznajmljivanja bicikala, turisti koji dolaze mogu da imaju aktivan odmor dok istražuju znamenitosti Sente.

Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta: „Suština projekta je zapravo da se proširi naša turistička ponuda, budući da je napravljena turistička ruta, mapirane su turističke atrakcije i mogućnosti usluga između turističke Banatske rute između Sente i Oteleka. To možemo ponuditi i turistima koji dolaze."

Nakon primopredaje je održana završna konferencija projekta. Projekat je obuhvatio niz aktivnosti, pa su učesnici iz Srbije prošle nedelje mogli da učestvuju i na četvorodnevnoj biciklističkoj turi. Mogli su da upoznaju različita naselja, uključujući Kikindu, Žombolj, Begasentmihalj i Temišvar.

Ištvan Kozma, predsednik, Udruženje „Otelek Mađari za Mađare“, Rumunija: „Saradnja nam je važna jer se pitanje turizma mora unaprediti. Kod nas će Begejski kanal uskoro biti plovan i već je spremna biciklistička staza koju smo isprobali sa partnerima iz Sente."

Projekat se bavi deonicom Senta-Temišvar s biciklističkog aspekta. Pripremljena je i aplikacija za turiste koji su ljubitelji biciklizma. Daje više informacija o ruti u eko-, etno-, kulturnim i gastronomskim temama. BanatBike IPA-RORS 379 aplikacija za besplatno preuzimanje biće dostupna od sledeće nedelje.

Florian Rigo, operativni menadžer, kompanija Jusoft.: „U okviru projekta razvijeno je pet tematskih biciklističkih ruta za koje smo izradili aplikaciju. Unutar aplikacije korisnici imaju mogućnost navigacije duž rute, kao i na svim stajalištima koja su turističke atrakcije ili turističke destinacije, te dobijaju njihov detaljan opis, kao i kontakt podatke. Naravno, aplikacija planira jednu rutu za njih, a osim toga, oni mogu da kreiraju svoju rutu na tim rutama, gde su razni učitani podaci završeni."

Ukupna vrednost projekta je gotovo 300.000 evra, od čega je 85 posto osigurala Evropska unija. Preostalih 15 posto lokalna samouprava Senta je uspela da osigura na pokrajinskim konkursima.

Senta
bicikl
iznajmiti
Rudolf Cegledi
IPA projekat

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.