Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Zimska čarolija u Temerinu

2021.12.25
12:45
2021.12.25
16:34
Forrás
Pannon RTV
U Temerinu, kako decu tako i odrasle, očekuje klizalište na otvorenom veličine 300 m2. Osim toga, posetioce ovog niza događaja, Zimska čarolija, očekuje bogat zabavni i kulturni program.

Predavanja, radionice, Vašar Deda Mraza, koncerti -stanovnici Temerina i njihovi gosti su imali bogatu ponudu tokom nedelje. A vikendom tokom prepodnevnih časova i početnici mogu da naprave prve korake na ledu.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Po prvi put u Temerinu ima klizalište na otvorenom, pa stanovnici mogu da uživaju u čarima klizanja. Sledećeg meseca će biti još tri prilike za početnike.

Viktor Tadić, Temerin: „Uživao sam u klizanju, nikad pre ovoga nisam stao na klizaljke. Želim da još kližem i želim da dođem ovih dana. Sviđa mi se što se može klizati dovoljno brzo i lako se uči."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Svaki dan je velika posećenost pojedinih programa. Meštani su srećni što je opština obogaćena novim sadržajima kojima se može popuniti slobodno vreme.

Kristina Banjac Francia, Temerin: „Jako mi se sviđa jer mislim da u Temerinu već dugo nema ničega. Ovde se konačno nešto događa, a ljudi imaju i razlog i želju da izađu u centar, da budu zajedno, da se malo druže. Takođe se dobro raspoloženje može videte i na licu dece jer i oni stvarno uživaju u klizanju."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Prvenstveno su deca u centru pažnje na ovoj manifestaciji, ali i odrasle očekuje uživanje u večernjim satima uz degustaciju vina i zimskih delikatesa i živu muziku.

Marina Injac, direktorica Turističke organizacije opštine Temerin: „Program je vrlo raznolik za period od mesec dana. Za decu će se održavati radionice poput izrade ukrasa, slaganja LEGO kocki, pa čak i crtanje koje će se održavati u Domu kulture svakog vikenda."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Lokalno Udruženje sportskih ribolovaca Karaš već više od deceniju i po kuva ukusnu riblju čorbu koja se deli među lokalnim stanovnicima. Humanitarnu akciju podržava i lokalna samouprava.

Robert Pastor, predsednik Skupštine opštine Temerin: „Priprema riblje čorbe tokom Badnjeg dana je tradicija za Temerince. Besplatna riblja čorba. Ovo je 18. godina kako se održava, ali faktički se okupljamo 35. put, jer se i za 6. januar, za pravoslavni Badnji dan, isto priprema riblja čorba."

Niz događanja, koji traje do 20. januara organizuju Lokalna samouprava Opštine Temerin, Turistička organizacija opštine Temerin i Kulturni centar "Lukijan Mušicki".

Temerin

Slične vesti

Najnovije

16:58, Frissítve: 19:50

U Srbiji opada uzgoj ribe

U poslednjih osam godina samo se proizvodnja šarana prepolovila. Slična je situacija i s ribljim fondom Tise. Na delu toka reke Tise kod Kanjiže takođe je malo šarana, a oni koji se mogu naći u reci, su pušteni u vodu u Mađarskoj.

Najčitanije

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Obilazak visokoškolskih ustanova u Subotici

Danas je organizovan obilazak fakulteta za đake trećih razreda srednjih škola u okviru složenog programa stipendiranja Mađarskog nacionalnog saveta. Sada su vojvođanski mađarski đaci posetili fakultete i visoke škole u Subotici i Novom Sadu.