Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Život u Etnopolisu

2019-08-25
16:27
2019-08-25
18:41
Forrás
Pannon RTV
Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.

Tokom Interetno festivala živne ne samo Subtica nego i okolni gradovi. U sklopu festivala, Interetno dani se održavaju i u Kiškunhalašu, Srbobranu i Senti. U Etnopolisu ove godine kupci imaju veliku ponudu raznih ručno izrađenih ukrasnih i upotrebnih predmeta.

”Kad pogledam okolo, vidim ljude koje nikad u životu nisam video. Nešto se dešava ovde u Subotici za ovih 5-6 dana i veoma se radujem tome” kaže Đerđ Hernjak.

Trgovac Žolt Đulai je ranije prodavao samo vina, međutim pre tri i po godine bili su prvi koji su nudili zanatsko pivo u svojoj radnji. “Prošle godine smo prvi put predstavili zanatska piva na Interetno festivalu. Ja u stvari, zaista volim ovaj festival i zadovoljan sam njime a pivo i vino se dobro prodaju.”

Pored vezanih stolnjaka, rezbarenih drvenih predmeta, glinenih posuda, nudi se veliki izbor nakita i slatkiša starih zanatlija. Rezbar drveta Laslo Dvoračko šesnaesti put izlaže i ima svoje stalno mesto na festivalu: ”Kako vidim, ovogodišnji Interetno festival je postigao veliki uspeh, vreme je povoljno, ponuda ručno rađenih predmeta je na zadovoljavajućem nivou, a posetioci rado dolaze svaki dan.”

Izvođači sa bubnjevima iz Malezije sinoć su bile zvezde večeri, a u nedelju uveče na programu je produkcija “Zvezdana kapija”.

Interetno
Etnopolis
Subotica
festival

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije