Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Život u Etnopolisu

2019-08-25
16:27
2019-08-25
18:41
Forrás
Pannon RTV
Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.

Tokom Interetno festivala živne ne samo Subtica nego i okolni gradovi. U sklopu festivala, Interetno dani se održavaju i u Kiškunhalašu, Srbobranu i Senti. U Etnopolisu ove godine kupci imaju veliku ponudu raznih ručno izrađenih ukrasnih i upotrebnih predmeta.

”Kad pogledam okolo, vidim ljude koje nikad u životu nisam video. Nešto se dešava ovde u Subotici za ovih 5-6 dana i veoma se radujem tome” kaže Đerđ Hernjak.

Trgovac Žolt Đulai je ranije prodavao samo vina, međutim pre tri i po godine bili su prvi koji su nudili zanatsko pivo u svojoj radnji. “Prošle godine smo prvi put predstavili zanatska piva na Interetno festivalu. Ja u stvari, zaista volim ovaj festival i zadovoljan sam njime a pivo i vino se dobro prodaju.”

Pored vezanih stolnjaka, rezbarenih drvenih predmeta, glinenih posuda, nudi se veliki izbor nakita i slatkiša starih zanatlija. Rezbar drveta Laslo Dvoračko šesnaesti put izlaže i ima svoje stalno mesto na festivalu: ”Kako vidim, ovogodišnji Interetno festival je postigao veliki uspeh, vreme je povoljno, ponuda ručno rađenih predmeta je na zadovoljavajućem nivou, a posetioci rado dolaze svaki dan.”

Izvođači sa bubnjevima iz Malezije sinoć su bile zvezde večeri, a u nedelju uveče na programu je produkcija “Zvezdana kapija”.

Interetno
Etnopolis
Subotica
festival

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.