Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Robert Vujkovic

Značajna saradnja preduzeća iz Srbije i Mađarske

2022.05.21
16:02
2022.06.22
18:20
Forrás
Pannon RTV
Levente Mađar je po otvaranju Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, dao izjavu za Panon RTV.

U proteklom periodu između preduzeća iz Mađarske i Srbije uspostavljena je značajna saradnja, između ostalog i u poljoprivredi – izjavio je Levente Mađar. Zamenik ministra spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske je naglasio da je tome ogromno doprineo program privrednog razvoja. Levente Mađar je govorio i o drugim oblicima saradnje koji su u interesu obe države.

„Pokrenuli smo program u okviru kojeg mađarska preduzeća uz velike subvencije mogu da investiraju u bilo kom delu Srbije. Sada smo kod toga da je 47 preduzeća dobilo subvencije mađarske države kako bi ostvarili značajne investicije u Srbiji, u vrednosti od preko 50 milijardi forinti. To znači da će se na prostoru Srbije realizovati mađarske investicije u vrednosti od oko 150-160 miliona evra" rekao je Levente Mađar, zamenik ministra spoljne ekonomije i spoljnih poslova Mađarske.

Mađarska
Levente Mađar
Međunarodni Poljoprivredni Sajam
Novi Sad
Srbija

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.