Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Značajno manje sklopljenih brakova u Kanjiži

2021.01.14
14:43
2021.01.14
19:07
Forrás
Pannon RTV
Epidemija virusa korona u 2020. godini značajno je uticala na sklapanje brakova. Stupanje u brak mnogi su odložili za kasnije, ali bilo je i onih koji su uprkos ograničenjima, izrekli sudbonosno „da".

U matičnom uredu u Oromu prošle godine opao je broj venčanja. Ukupno je sklopljeno šest brakova, što je značajno manje u poređenju sa 2019. godine kada je je u zajednicu ušlo 22 para.

„Značajan broj venčanja, koja su trebala biti sa većim brojem gostiju iz inostranstva, oni su otkazali. Sada Oromu pripadaju i Trešnjevac, Totovo selo, Velebit i na čitavoj ovoj teritorji bilo je samo šest venčanja. To pokazuje da je opao broj, a ove godine za sada imamo jedno prijavljeno" kaže Robert Leko, matičar u Oromu. 

Pannon RTV/Gajo Gábor

Na području kanjiškog matičnog ureda u 2019. godini sklopljeno je 80 brakova, a tokom prošle godine venčan je 61 par. Ove godine do sada su sklopljena dva braka, i 10 je prijavljeno.

„Mogu reći da smo imali 25 slučajeva gde su mlada i mladoženja odložili datum venčanja. Bilo je i slučajeva koji su se venčali prošle godine, ali su za proleće ili leto planiranu svadbu, održali u kasno jesen ili tokom jeseni" kaže Katalin Vajda, zamenica matičara u Kanjiži.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Vajda dodaje da u skladu sa trenutnim ograničenjima samo pet osoba može da prisustvuje venčanju, obavezno je nošenje maske kao i držanje rastojanja od metar i po.

Kanjiža
bračni parovi
brak
smanjuje
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.