Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Žolt Pete iz Temerina se punom parom pripema za Olimpijske igre

2021.07.07
18:54
2021.07.07
19:10
Forrás
Pannon RTV
Pripreme za Olimpijadu ulaze u samu završnicu. Žolt Pete, stonoteniser iz Temerina priprema sa reprezentacijom Srbije za svoj prvi nastup na igrama. Reprezentacija Srbije je ostvarila ogroman uspeh obezbeđivanjem učešća na Olimpijskim igrama.
Pannon RTV

Muška reprezentacija Srbije u stonom tenisu obavlja poslednji deo priprema za nastup na Olimpijadi u sportskoj dvorani u Beočinu. Pod nadzorom saveznog selektora Miloša Đukića, Marku Jevtoviću, Dimitriju Levajacu i Žoltu Peteu u pripremama pomaže Bojan Milošev.

Žolt Pete, stonoteniser: „Treninzi su uglavnom zasnovani na mečevima, može se reći da radimo završne finese. Nadam se da će nas i u nastavku mimoići povrede i da ćemo u Tokiju moći da prikažemo našu najbolju formu."

Pannon RTV

Za takmičara iz Temerina će ovo biti prvi nastup na Olimpijadi, i na taj način se za njega ostvaruje jedan san.

„Za mene je već i ovo jedna velika pobeda, to što sam kao prvi Temerinac uspeo da obezbedim učešće na Olimpijskim igrama. To je za mene veoma važno. Nadam se da će ekipa, i ja u pojedinačnoj konkurenciji, ostvariti dobar rezultat, naime ja nastupam u obe konkurencije. Siguran sam da ću pružiti maksimum i težiti najboljim rezultatima. Ne mogu da kažem kakav će rezultat to doneti, jer se tu ipak radi o Olimpijadi na kojoj učestvuje šesnaest najboljih ekipa. Nadam se da se uz dobru igru i malo sreće dosta toga možemo postići."

Pored Petea, u pojedinačnoj konkurenciji će igrati i najmlađi član ekipe Dimitrije Levajac. Reprezentacija Srbije boraviće u Beočinu do 13. jula, nakon čega će uslediti nekoliko dana odmora, pa onda obavezno testiranje na Kovid. Ekipa u Tokijo putuje 17. jula.

olimpijske igre
Temerin
Žolt Pete
olimpijada
stonoteniser
Beočin

Slične vesti

Najnovije

17:30, Frissítve: 17:47

Haj-tek škola u Bečeju

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Bečeju otvorena je savremena, digitalna učionica. Ova obrazovna ustanova je na konkursu „Haj-tek škola”, Grupacije „Mesaroš”, dobila sredstva u visini od 30 miliona forinti.
12:15, Frissítve: 17:02

Kabare u Čoki

Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.