Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Žolt Pete iz Temerina se punom parom pripema za Olimpijske igre

2021.07.07
18:54
2021.07.07
19:10
Forrás
Pannon RTV
Pripreme za Olimpijadu ulaze u samu završnicu. Žolt Pete, stonoteniser iz Temerina priprema sa reprezentacijom Srbije za svoj prvi nastup na igrama. Reprezentacija Srbije je ostvarila ogroman uspeh obezbeđivanjem učešća na Olimpijskim igrama.
Pannon RTV

Muška reprezentacija Srbije u stonom tenisu obavlja poslednji deo priprema za nastup na Olimpijadi u sportskoj dvorani u Beočinu. Pod nadzorom saveznog selektora Miloša Đukića, Marku Jevtoviću, Dimitriju Levajacu i Žoltu Peteu u pripremama pomaže Bojan Milošev.

Žolt Pete, stonoteniser: „Treninzi su uglavnom zasnovani na mečevima, može se reći da radimo završne finese. Nadam se da će nas i u nastavku mimoići povrede i da ćemo u Tokiju moći da prikažemo našu najbolju formu."

Pannon RTV

Za takmičara iz Temerina će ovo biti prvi nastup na Olimpijadi, i na taj način se za njega ostvaruje jedan san.

„Za mene je već i ovo jedna velika pobeda, to što sam kao prvi Temerinac uspeo da obezbedim učešće na Olimpijskim igrama. To je za mene veoma važno. Nadam se da će ekipa, i ja u pojedinačnoj konkurenciji, ostvariti dobar rezultat, naime ja nastupam u obe konkurencije. Siguran sam da ću pružiti maksimum i težiti najboljim rezultatima. Ne mogu da kažem kakav će rezultat to doneti, jer se tu ipak radi o Olimpijadi na kojoj učestvuje šesnaest najboljih ekipa. Nadam se da se uz dobru igru i malo sreće dosta toga možemo postići."

Pored Petea, u pojedinačnoj konkurenciji će igrati i najmlađi član ekipe Dimitrije Levajac. Reprezentacija Srbije boraviće u Beočinu do 13. jula, nakon čega će uslediti nekoliko dana odmora, pa onda obavezno testiranje na Kovid. Ekipa u Tokijo putuje 17. jula.

olimpijske igre
Temerin
Žolt Pete
olimpijada
stonoteniser
Beočin

Najnovije

16:58, Frissítve: 19:50

U Srbiji opada uzgoj ribe

U poslednjih osam godina samo se proizvodnja šarana prepolovila. Slična je situacija i s ribljim fondom Tise. Na delu toka reke Tise kod Kanjiže takođe je malo šarana, a oni koji se mogu naći u reci, su pušteni u vodu u Mađarskoj.
15:03, Frissítve: 16:19

Počinje Vukanovo lečenje u Budimpešti

Mali Vukan je danas stigao u Dečiju bolnicu „Betešda“ u Budimpešti. Dečaku od devet meseci je potrebna genska terapija jer pati od spinalne mišićne atrofije (SMA). Vukan Stoiljković sada je dobio termin za gensku terapiju koja košta 2,5 miliona evra.
15:11, Frissítve: 17:42

Brini o zubima i osmehni se zdravo

Treća sedmica u maju posvećena je zdravlju zuba. Do 22. maja širom Srbije stomatolozi će skrenuti pažnju na važnost zdravlja usta i zuba, jer je to deo opšteg zdravlja pojedinca.

Najčitanije

Apel za pomoć porodici iz Kelebije

Pre godinu dana ekipa Panon RTV-a je već snimila prilog o ovoj porodici, kada su mnogi gledaoci i slušaoci pritekli u pomoć, ali se od tada Ljubičino zdravstveno stanje mnogo pogoršalo, najveća je potreba za pelenama.

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.