Ugrás a tartalomra

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

2023.12.08
10:00
2023.12.08
16:58
Forrás
Pannon RTV
Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.

Župna crkva Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli bila je ispunjena do poslednjeg mesta jer su mnogi došli da uživo čuju koncert Zoltana Mage.

„Prvi put smo na njegovom koncertu. Mnogo toga lepog smo čuli o njemu, gledali smo ga na televiziji. Jako smo se radovali da možemo da dođemo“ kaže Monika Kočička iz Temerina.

„Jako ga volim, na televiziji sam sve reprize do kraja odgledala“ kaže Aranka Kurfiš iz Bačke Topole.

Zoltan Maga je drugi put nastupio u crkvi u Bačkoj Topoli. Ištvan Pastor je bio fantastičan čovek sa kojim je 2019. godine zajednički organizovao dobrotvorne koncerte u Vojvodini – rekao je za našu redakciju.

„Sećamo se mog prijatelja Ištvana Pastora. On je bio fantastičan čovek. On je imao sposobnost da gradi mostove između ljudi i država.“

Pokrovitelj koncerta bio je dr Balint Pastor. Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara kazao je da su koncerti održani prošle sedmice u Adi i sada pomen koncert u Bačkoj Topoli imali karakter osnaživanja za mađarsku zajednicu u Vojvodini.

„Veoma sam zahvalan umetniku Zoltanu Magi što je došao i u vreme adventa besplatno održao dva velika koncerta vojvođanskim Mađarima, za uspomenu na Ištvana Pastora. Koliko je veliki čovek pokazuje i to što je ponudio karte za budimpeštanski novogodišnji koncert.“

Na ova dva koncerta došlo je blizu tri hiljade ljudi.

Zoltan Maga
koncert
Bačka Topola
violinista
Ištvan Pastor
Savez vojvođanskih Mađara
dr Balint Pastor
SVM

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.