Ugrás a tartalomra

Zoltan Maga održava adventske koncerte sećanja u Vojvodini

2023.11.23
09:58
2023.11.23
14:53
Forrás
Pannon RTV
Publika može da poseti koncerte istaknutog violiniste u Adi i Bačkoj Topoli.

Istaknuti umetnik Zoltan Maga će u periodu Adventa doći u Vojvodinu i održaće dva koncerta sećanja u čast nedavno preminulog Ištvana Pastora. Ovu vest je objavio dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara na svojoj fejsbuk stranici. Kako piše, violinista u Vojvodinu dolazi na njegov poziv i održava dva koncerta. Prvi će se održati u rimokatoličkoj crkvi Presvetog Trojstva u Adi 3. decembra u 19:00 časova, drugi u rimokatoličkoj crkvi Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli 7. decembra, takođe u 19:00 časova. Koncerti su besplatni, ali zbog ograničenog kapaciteta crkava, potrebno je izvršiti rezervaciju mesta.

Zoltan Maga je mađarski muzičar i violinista koji je osvojio nagradu Ferenc List. Predstavlja mađarsku tradicionalnu muziku u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama. Njegov krosover stil, nastao kombinacijom klasične muzike, narodne muzike, romske muzike, pop muzike i drugih pravaca, priznat je u celom svetu.

Zoltan Maga

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije