Ugrás a tartalomra

Zvanično je: proširuje se poslanička grupa SVM-a, ima 6 poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini Srbije

2024.01.13
16:01
2024.04.17
14:34
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Republička izborna komisija (RIK) je objavila zvanične konačne rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji.

Savez vojvođanskih Mađara je dobio 4.434 glasa više nego na izborima 2022. godine. Poslanička grupa SVM-a biće proširena sa jednim članom jer će u Narodnoj skupštini Srbije imati 6 poslaničkih mesta umesto dosadašnjih 5 – objavio je na svojoj fejsbuk stranici dr Balint Pastor, vršilac dužnosti predsednika stranke.

Zahvaljujući biračima Elvira Kovač, diplomirana ekonomistkinja iz Zrenjanina, Boris Bajić, master pravnik iz Novog Sada, Jožef Tobijaš, preduzetnika iz Ade, dr Emeše Uri, lekar specijalista iz Sombora, mgr. Akoš Ujhelji, diplomirani ekonomista iz Subotice i dr Balint Pastor su dobili poslaničke mandate u bojama Saveza vojvođanskih Mađara.

Zahvaljujem se u ime Saveza vojvođanskih Mađara na jasnom biračkom opredeljenju koji nam daje legitimitet za nastavak rada! - zaključuje u svojoj objavi dr Balint Pastor.

poslanička grupa
SVM
Narodna skupština Srbije
Republička izborna komisija
RIK
izbori 2023
Savez vojvođanskih Mađara
parlament
Dr Balint Pastor
Elvira Kovač
Boris Bajić
Jožef Tobijaš
dr Emeše Uri
mgr. Akoš Ujhelji

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.