Ugrás a tartalomra

ZVANIČNO JE: Voz će između Subotice i Segedina od 28. novembra saobraćati pet puta dnevno!

2023.11.24
12:00
2023.11.24
15:59
Forrás
Facebook/Dr. Pásztor Bálint
Ponovnim uspostavljanjem železničkog saobraćaja između dva susedna grada, ostvarujemo decenijski san mnogih od nas - piše dr Balint Pastor, v.d. predsednika Saveza vojvođanskih Mađara.

Zahvaljujući redu vožnje koji je prilagođen putnicima, obezbeđujemo realnu alternativu kako ljudima koji svakodnevno putuju na svoja radna mesta, tako i građanima koji s jedne ili druge strane granice obavljaju svoje poslove, ali i turistima – istakao je dr Balint Pastor.

Dugo je međutim izgledalo da ćemo morati da se zadovoljimo sa dva voza dnevno.

Zbog toga sam prvo neposredno lobirao kod premijera Viktora Orbana, zatim sam ministru saobraćaja gospodinu Janošu Lazaru izneo naše konkretne molbe, kojima je Vlada Mađarske na kraju udovoljila - naglasio je v.d. predsednika SVM-a.

Neopisivo sam srećan što smo nastavljajući dugogodišnji rad mog oca uspeli da rešimo ovo pitanje koje se u početku činilo nemogućim - istakao je dr Balint Pastor.

Molimo vas da nas podržite svojim glasom 17. decembra ako Vam je železnička linija Subotica-Segedin važna! – zaključio je v.d. predsednika SVM-a.

Voz će od 28. novembra saobraćati pet puta dnevno između Subotice i Segedina, prvi voz polazi iz Subotice u 6:03, dok se poslednji voz iz Segedina vraća u 9:02.

Subotica
Segedin
voz
dr Balint Pastor
Savez vojvođanskih Mađara
Izbori 2023

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.