Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Zvuci pucnjave postali gotovo svakodnevna pojava u šumi kod Martonoša

2022.07.24
16:59
Forrás
Pannon RTV
U šumi kod Martonoša u zoru je došlo do pucnjave. I nije ovo prvi slučaj. Prema rečima Roberta Lackoa, predsednika Skupštine opštine Kanjiža, migranti su sve agresivniji, a zvuci vatrenog oružja su postali gotovo svakodnevna pojava.

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova su već nekoliko puta privodili ilegalne migrante koji su se skrivali u šumi, ali novi migranti konstantno pristižu. U okolini Horgoša i Martonoša trenutno boravi oko 1.500 migranata.

Migrantski pritisak se povećava i u okolini Horgoša i Martonoša. Ilegalni migranti pokušavaju da pređu granicu u šumovitim područjima, a nažalost, mora se reći da sve više migranata i krijumčara ljudi ima vatreno oružje. Prema navodima meštana, poslednjih dana ovde se konstantno pucalo.

Svedok pucnjave u šumi bio je i Imre Telek koji živi u Martonošu.

“Ujutro čujem pucnjavu. U selu sada nema puno migranata, verovatno se skrivaju u šumi."

Nekadašnji objekat granične straže Martonoš i njegovo dvorište su potpuno zauzeli migranti. Dvorište je pretvoreno u šatorski kamp.

Prema rečima Roberta Lackoa, predsednika Skupštine opštine Kanjiža, migranti postaju sve agresivniji. Pucnjava se čuje svakodnevno, a pucalo se i u nedelju u zoru na području Martonoša.

“Stalno se čuje pucnjava. Tako je bilo i u Horgošu. Našli smo i oružje koje je odbačeno na rutama kojima se kreću migranti. Lično sam video vatreno oružje, tada su to bili pištolji sa punim šaržerima. U šumovitom delu granice u Martonošu svake noći se neprekidno puca, pa je reč o učestalim zvucima pucnjave. U neposrednoj blizini živi porodica s troje male dece, s kojima smo u kontaktu. Zanimljivo je da tokom noći nije bilo pucanja, da bi se već u zoru opet moglo čuti pucanje.”

Prema procenama, u Horgošu trenutno boravi više od hiljadu migranata, ali u Martonošu i okolini moglo bi se skrivati ​​oko 500 ilegalnih migranata.

pucnjava
Martonoš

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.
18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.