Ugrás a tartalomra

Palata umetnosti u Budimpešti za vikend otvorila svoju multimedijalnu arhivu

2020.03.14
12:51
Forrás
MTI
U subotu medioteka Palate umetnosti, u kojoj je 80 visokokvalitetnih snimaka koncerata i 40 snimaka književnih večeri. postaje dostupna za sve korisnike online, bez registracije.

Palata umetnosti 14. marta obeležava 15 godina od otvaranja. Za ovaj značajan jubilej više domaćih i svetskih zvezda pripremilo je posebne programe, između ostalog Nacionalna filharmonija i Čik Korea, dobitnik 22 Gremi nagrade. Nakon što je Vlada Mađarske 11. marta uvela vanrednu situaciju ovi programi neće biti održani.

S obzirom na vanrednu  situacija Palata umetnosti je u subotu ujutru otvorila svoju medioteku koja je dostupna na linku https://www.mupa.hu/media/video i gde se bez registracije može pogledati više od 100 koncerata, predstava i književnih večeri u snimcima vioskog kvaliteta.

Publika na taj način ponovo može da vidi klavirski koncert ruskog virtuoza Đenisa Makujeva, Zoltana Kočiša koji izvodi najlepše kompozicije Bartoka, da čuje divu opere Džojs Didonato, a tu  su biseri džez scene Doni Mekkaslin, Take 6 ili Tomi Emanuelo.

U proteklih 15 godina na sceni Palate umetnosti nastupili su i svi značajni izvođači  zabavne muzike, te sada otvorena medioteka nudi pravu poslasticu i ljubiteljima lake zabave.

kultura

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.