Ugrás a tartalomra

Kover: U budućnosti ne možemo biti uspešni na teret drugoga

2020.08.18
12:25
Forrás
MTI
Na stogodišnjicu Trijanona ponovo su na sebe privukli pažnju uspesi postignuti u poslednjih deset godina – izjavio je Laslo Kover, jutros u programu Košut radija.

Predsednik Narodne skupštine Mađarske izjavio je: država na taj način poručuje političkim vođama regiona da je izvesno da u  budućnosti ne možemo da budemo uspešni na teret drugoga. Predsednik mađarskog poslaničkog doma je naglasio da su zbog toga u 2020. pokrenuli  inicijativu da to bude godina nacionalnog zajedništva, kako se država ne bi prisećala samo toga kakva joj se tragedija dogodila u Trijanonu, nego i da slavi što  je uprkos tragediji, preživela sto godina.

Laslo Kover je govorio i o tome da mađarska književnost, kao i film i pozorišna umetnost u poslednjih trideset godina nisu obradili događaje od pre sto godina na način pristupačan širem krugu.

Kövér László
Trijanon
Laslo Kover

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.