Ugrás a tartalomra

Otvorena je konkurs „KODDE"-a

2020.08.27
14:45
Forrás
Pannon RTV
Udruženje za pomoć učenika „Deže Kostolanji" (KODDE) održava informativne otvorene dane, u nekoliko vojvođanskih mesta, a u vezi sa konkursom za stipendiju za 2020/2021 godinu.

Prvi događaj te vrste održan je u Bačkoj Topoli, gde su zainteresovani već čekali predstavnike „KODDE"-a.

Na konkurs se mogu prijaviti srednjoškolci i student, koji imaju prebivalište na teritoriji lokalnih samouprava Subotice, Bačke Topole, Kanjiže, Malog Iđoša, Sombora, Apatina, Kule, Odžaka ili Vrbasa. Nadalje, očekuju prijave i iz onih mesta, koja su ranije pripadala Udruženju za pomoć učenika u Novom Sadu, a to su Bečej, Temerin, Titel, Srbobran, Novi Sad, kao i sa cele teritorije Srema.

Detalji konkursa mogu se naći na internet stranici udruženja, na adresi kodde.org.rs. Predsednica udruženja Gabrijela Krmpotić Bačo je o detaljima govorila u Bačkoj Topoli: „Prijave se primaju do 18. septembra, ali ako bude potrebno, rok će zbog trenutne situacije biti produžen do 30. septembra. Treba napomenuti da polovina pomoći dolazi iz Mađarske od Fondacije „Betlen Gabor", dok drugu polovinu  isplaćujemo iz stranih stipendija, odnosno od uplata koje stižu od pojedinačnih sponzora."

KODDE
konkurs
stipendija

Slične vesti

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.