Ugrás a tartalomra

Pet škola na teritoriji Subotice unapređeno savremenim nastavnim sredstvima

2020.09.03
22:32
Forrás
Pannon RTV
Ilija Đukanović, član Gradskog veća Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, uručio je interaktivne ploče i projektore za pet osnovnih škola sa značajnim brojem romskih učenika.

Podršku su obrazovne institucije dobile u sklopu jednog projekta. Pet osnovnih škola je dobilo takvu podršku: Đuro Salaj, Matko Vuković i Ištvan Sečenji iz Subotice, kao i osnovne škole u Čantaviru i Bajmoku.

 „Ovo je, naravno, veliki poklon našoj školi, iskorak u obrazovanju romskih učenika, jer pored osnovnog školskog pribora, koji je neophodan za obrazovanje, dobili smo i savremena nastavna sredstva, koja predstavljaju iskorak za stvaranje boljih i lakših uslova rada. " rekla je Mimica Andrić, direktorica Osnovne škole "Đuro Salaj" iz Subotice

U sklopu projekta osnovaće se i interkulturalni časopis koji će biti dostupan za čitanje na sajtu grada.

„Ovo je nastavak odgovornog odnosa subotičke lokalne vlasti prema romskoj zajednici. Pokazatelj je savesnog stava koji se romskim pitanjima želi baviti institucionalno kao deo inkluzije i pokazuje da romsko pitanje nije stvar samo Roma, već i našeg društva u celini. "rekao je Stevan Nikolić, koordinator projekta.

Projekat takođe uključuje radionice za nastavnike i učenike, koje će se sprovoditi u školama i lokalnim zajednicama sa značajnom romskom populacijom.

 „U sklopu projekta, Grad Subotica radi s civilima, Romskim obrazovnim centrom. Takođe smo danas Romskom obrazovnom centru poklonili projektor, interaktivnu ploču i laptop kako bismo razvili saradnju i sa civilnim sektorom. " rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Projekat interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici podržava Europska unija. Vrednost uručenih sredstava koji su predati u četvrtak iznosi 65.000 eura.

škola
nastava
Ilija Đukanović
Subotica

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.