Ugrás a tartalomra

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo konkurs za obuku 1400 policajaca

2021.03.31
13:12
2021.03.31
18:33
Forrás
Panon RTV
Mladi ljudi, koji svoju budućnost zamišljaju u uniformi, mogu se prijaviti za ovo obrazovanje do 8. aprila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvara radna mesta za policajce, odnosno saobraćajne policajce, kao i policajce za rad u zajednici i granične policajce, i to iz redova onih mladih ljudi, koji uspešno završe obuku. Nikola Broćilović želi da bude inspektor.

„Moj deda i moj otac su bili policajci. Želim da sledim njihove korake i da budem uspešan kao oni. Želim da budem uspešan inspektor u odeljenju za narkotike."

U Subotici bi u bliskoj budućnosti trebala da budu angažovana 42 polaznika. Policijski pripravnici moraju da ispunjavaju različite uslove.

Laura Morel, policijski službenik: „Podnosioci zahteva moraju biti državljani Srbije. Starosna granica je od 18 do 24 godine i moraju da imaju završenu četvorogodišnju srednju školu. Pored toga moraju da poseduju vozačku dozvolu B kategorije i moraju da ispunjavaju druge bezbednosne uslove. Važno je da imaju prijavljeno mesto prebivališta na teritoriji organizacione celine, gde konkurišu, u ovom slučaju na području Subotice, Malog Iđoša ili Bačke Topole. Važno je napomenuti da u ovom slučaju dvojno državljanstvo nije prepreka. Takođe je veoma važno da se mogu prijaviti i oni učenici koji trenutno završavaju četvrti razred srednje škole."

Na obuku se mogu prijaviti i studenti koji imaju završene studije na Kriminalističko-policijskom univerzitetu, i u tom slučaju je gornja starosna granica 27 godina. Više informacija o načinu prijave zainteresovani mogu pročitati na internet stranici copo.edu.rs.

ministarstvo unutrašnjih poslova
policija
konkurs

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.