Ugrás a tartalomra

Vojvođansko sedište kompanije „Metal Šreder Hungari" biće u Bečeju

2021.04.07
14:34
2021.04.07
16:15
Forrás
Pannon RTV
Kompanija „Metal Šreder Hungari" iz Mađarske, gradi novi pogon za preradu u Bečeju. Realizaciju tog projekta podržava i mađarska vlada. Planirano je da u prvoj fazi investicije bude zaposleno 20 radnika.

Mađarska kompanija „Metal Šreder Hungari" gradi novu fabriku u Vojvodini - najavio je ranije mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto. Ovih dana je objavljena i tačna lokacija.

Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej: „Došli smo do kraja jednog dugog procesa usaglašavanja, tako da sada već sa potpunom sigurnošću možemo reći da će vojvođansko sedište kompanije „Metal Šreder Hungari" biti u Bečeju. To je kompanija koja se bavi sekundarnom preradom otpada, odnosno tačnije kompanija za preradu elektronskog i zdravstvenog otpada, lider na tržištu Mađarske."

Mađarska kompanija će dobiti 325 miliona forinti, kao podršku mađarske vlade, za investiciju koja ukupno iznosi 546 miliona forinti. Fabrika će biti formirana u Bečeju, u praznim poslovnim prostorijama prodavnice CBA, na Bačkotopolskom putu.

Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej: „Ono što svakako vredi znati o njima jeste da oni ne razmišljaju samo o preradi, već ovde donose i svoje odeljenje za istraživanje i razvoj, dakle zainteresovani su za istraživanje i razvoj, razvoj obrazovanja i preradu otpada, tako da su to odlučni poslovni ljudi iz oblasti zaštite životne sredine i nadamo se da će u Bečeju postići veliki uspeh."

Obnovu objekta će kompanija započeti u avgustu, i očekuje se da će radovi biti završeni u prvoj polovini sledeće godine. U prvoj fazi investicije biće angažovano 20 radnika.

Metal Šreder Hungari
Bečej

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.