Ugrás a tartalomra

Sveti Nikola posetio Pančevo

2021.12.06
12:18
Forrás
Pannon RTV
Mališani su od starca sa velikom bradom dobili i poklon pakete.

Decu u Kulturno-umetničkom društvu „Petefi Šandor" u Pančevu, posetio je Sveti Nikola, odnosno Mikulaš. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji je Mikulaš, nakon redovnih aktivnosti, svakom mališanu poklonio paketić.

U velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Pančevu, mališani su dočekani u svečanoj atmosferi, kako bi zajedno dočekali Svetog Nikolu. Organizatori su obezbedili razne aktivnosti za decu, od beba do desetogodišnjih mališana. Uz pesmu su u igru pored mališana uključili i roditelje. Nevena Bisak, roditelj, Vojlovica: „Svaka tradicija je veoma važna, zato ćemo se mi truditi da ih učimo tako da veruju još neko vreme, dok ne porastu, a onda ćemo ih naučiti da veruju u čuda."

Dugo očekivanog Mikulaša su u prostoriju svojom pesmom, zajedno sa decom, namamili članovi pevačkih grupa „Pantlika" i „Langvirag". Mikulaš je strpljivo saslušao imena i predstavljanje pedeset dvoje mališana, i svakome od njih je poklonio paket slatkiša. „Svet se vrti oko mojih unuka. Bili su ovde, drago mi je zbog toga. Ali zanimljivo je da me ni posle sedam-osam godina nisu prepoznali, bez obzira šta sam rekao i kako sam rekao, oni se samo sećaju da je bio Mikulaš i da im je doneo paket. Ništa drugo ne može doneti takvu radost."

Organizatori su se sa velikim zadovoljstvom pripremali za svečani doček Svetog Nikole. Kristina Kiš, organizator, KUD „Petefi Šandor", Pančevo: „Ima mnogo zainteresovanih. U početku je bilo manje dece, a sada se krug proširio, ima mnogo dece koju i ne poznajemo, ali su svi dobrodošli."

Lokalno Kulturno-umetničko društvo „Petefi Šandor" organizovalo je ovaj događaj uz podršku Lokalne samouprave Pančeva i samih roditelja.

Pančevo
Sveti Nikola

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.