Ugrás a tartalomra

Podrška za zaštitu kulturnog nasleđa

2022.06.03
16:31
2022.06.03
20:07
Forrás
Pannon RTV
Nadležni pokrajinski sekretarijat podržava projekte zaštite kulturnog nasleđa sa 52 miliona dinara. To je tri puta veći iznos nego pre dve godine.

Potpisano je ukupno 167  ugovora za podršku projekata ove vrste.

Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu: „Ono što je nama dragoceno, jeste da zaista kontinuirano, snažno podržavamo ne samo institucije, koje se bave zaštitom i očuvanjem kulturnog nasleđa, već i udruženja građana, naročito koja se odnose na tradicionalne manifestacije, obeležavanje značajnih jubileja koja se tiču istorije Republike Srbije, ali i Autonomne Pokrajine Vojvodine, i naravno institucijalna podrška u onom smislu da se unaprede, poboljšaju uslovi za rad, pri samoj zaštiti i digitalizaciju čitavog kulturnog nasleđa, pokretnog, nepokretnog, nematerijalnog, i to je zapravo i cilj samog sekretarijata."

zaštita
kultura

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.