Ugrás a tartalomra

Stevan Bakić primio Sebastijana Nađa

2022.09.29
14:41
2022.09.29
15:56
Forrás
Pannon RTV
Sportista Spartaka je početkom septembra na svetskom prvenstvu u Beogradu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 63 kilograma postao svetski prvak.

Sebastijana Nađa, svetskog prvaka u rvanju u četvrtak pre podne u Gradskoj kući primio je  Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice. Mladi sportista Spartaka je početkom septembra na svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu osvojio prvo mesto rezultatom 3:1 u kategoriji do 63 kilograma.  Bakić je rekao da ga ispunjava ponosom da zemlja ima ovakve sportiste, kao i da je Sebastijan ličnost za primer od  koga mlada generacija mnogo može da nauči o upornosti. Za svetskog prvaka sada je važna odbrana titule u budućnosti i učešće na olimpijadi.

„Ove godine sam poslušao trenere, poslušao sam svoje kolege rvače. Svi su rekli da mogu da budem svetski prvak i uspelo mi je. Teško je bilo održavanje težine i trenažni kampovi, ali na kraju sve je nekako postalo lakše. Znao sam da su uz mene ljudi, ne samo u Rvačkom klubu Spartak, već i u reprezentaciji, kao što je olimpijski pobednik Davor Štefanek, ili moj trener Sreten Damjanović. Kako se približavalo takmičenje, sve je postajalo lakše. Na kraju sam samo to čekao da odsviraju kraj poslednjeg meča, da držim pojas u ruci i da zakačim medalju oko vrata“ kaže Sebastijan Nađ, svetski prvak u rvanju.

Stevan Bakić
Sebastijan Nađ

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.