Ugrás a tartalomra

Investicije više od očekivanog

2017.05.30
13:22
Mađarska privreda u prvom kvartalu beleži rast investicija za čak 34,1 odsto više nego u istom periodu lane, pokazuju prvi podaci
Mađarska privreda u prvom kvartalu beleži rast investicija za čak 34,1 odsto više nego u istom periodu lane, pokazuju prvi podaci. U gotovo svim privrednim granama beleži se rast,  a najveći u građevinarstvu, od 50 odsto, mašinogradnji od oko 25 odsto, što je sve dovelo do toga da je indeks ulaganja od minus 24 odsto, u prethodnom periodu, skočio na 34 odsto.  Velikoj indeksnoj razlici doprinosi i činjenica da su početkom prošle godine sa  nestankom  EU investicionih izvora, naglo pala ulaganja. Sa pojavom  novih ulaganja taj pad je brzo prevaziđen, a procenti rasta su iznad očekivanih. Analiza po sektorima pokazuje da je izuzetno velik rast u oblasti prometa nekretnina, transportu i skladištenju roba, poljoprivredi i prerađivačkoj delatnosti.
Mađarska
privreda
ulaganja

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.