Ugrás a tartalomra

Pripremni kamp u Novom Sadu za prijemne ispite

2017.04.22
15:00
Dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite je počeo u Novom Sadu
Dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite je počeo u Novom Sadu. U organizaciji Mađarskog Nacionalnog Saveta preko 50 vojvođanskih srednjoškolaca 4. razreda učestvuje, a iskusni nastavnici ih pripremaju za predstojeće prijemne ispite. Kristina Mesaroš sa Palića želi da postane doktor, želela bi studirati u Novom Sadu. Ovaj kamp joj puno pomaže da lakše ostvari svoje ciljeve. “Jako su dobra predavanja, puno se može naučiti. Lakše je ovako učiti, nego sam kod kuće.” Milena Đurović iz Subotice bi isto želela nastaviti svoje studije u Novom Sadu, želja joj je da postane farmaceut ili zubar. “Mislim da je pripremni program, na kom sam bila u Subotici, bio uspešan, materijal je bio lepo prezentovan. Mislim da puno pomaže u daljim pripremama.” mnt felkeszito 4 Učenicima ovaj kamp daje mnoge prednosti. Gizela Pajor Čikoš, nastavnik matematike: “S jedne strane, da se međusobno upoznaju, s druge da upoznaju kolegijum. Takođe imaju mogućnost da se održi zaista mnogo časova, pređemo dosta materijala, i da se u dobrom raspoloženju pripremimo za ove teške prijemne ispite.” Potencijalni brucoši mogu dobiti pomoć u desetak predmeta. Marta Petkovič, članica Izvršnog Odbora MNS: “Već od prvog februara su mogli učenici četvrtog razreda srednjih škola da se prijavljuju na pripremni kamp. Prvo su bile online pripreme pa i odeljenjski, a sad u kampu.” Ali sa ovim se ne završavaju pripreme, po potrebi će se još organizovati odeljenjske pripreme. Domaćin učioničkih aktivnosti je osnovna škola Jožef Atila, a smeštaj učesnika obezbeđuje studentski dom "Kolegijum Evropa" u Novom Sadu.
Mađarski Nacionalni Savet
Novi Sad
pripremni kamp

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.