Ugrás a tartalomra

RTS i MTVA potpisali sporazum o saradnji

2017.11.18
12:00
2024.03.19
08:32
Forrás
RTV Pannon
Srpski i mađarski javni mediji planiraju zajedničke kulturne i informativne programe.

Kao rezultat dvogodišnjeg rada, na Paliću je potpisan  ugovor o saradnji RTV Srbije i MTVA. Direktori ovih ustanova rekli su da je izgradnja regionalne saradnje u cilju međusobnog upoznavanja kulture i vrednosti.
Na Paliću je potpisan izuzetno važan sporazum o saradnji između srpskih i mađarskih javnih medija. Dve medije takođe doprinose bržem razvoju i jačanju odnosa između Srbije i Mađarske. Generalni direktor Dragan Bujošević potpisao je ugovor ispred RTV Srbije: “Želimo dobru saradnju u ovom području, kad kažem područje, mislim na celu bivšu Jugoslaviju. Za mene područja su i Grčka, Bugarska i Mađarska. Imamo sličan ugovor o saradnji sa RTV Hrvatske kao što je ovaj.”

Saradnja dve medije počela je 2015-e. MTVA smatra strateškim ciljem saradnju sa javnim medijima susednih zemalja kroz izgradnju zajedničkih programa i sadržaja. Generalni direktor MTVA Mikloš Vasili planira zajedničke programe i emisije. “Talenat koji karakteriše ovu regiju je suživot više nacija, koji nas predodređuje da sarađujemo. Narode, kulturu, vrednosti i novosti trebamo predstavljati jedni drugima. Ovim možemo produbiti međusobno poverenje kao i srećniji i uspešniji suživot u regiji.”

Ovaj sporazum služi kao model za dalju saradnju, kakvu Vasili želi postići sa zemljama u okruženju. Srbija i srpski mediji služe kao model u ovom procesu. Domaćini ovog događaja su bili Ištvan Bodžoni direktor RTV Panon, Menjhert Doboš generalni direktor medijskog servisa Duna i Ištvan Pastor predsednik Skupštine Vojvodine.

rts
MTVA
sporazum o saradnji
potpisivanje

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.