Ugrás a tartalomra

Mess Attila II. András magyar királyt alakítja a Szerbiai RTV új filmsorozatában

2017.07.30
10:35
2024.03.19
08:32
Mess Attila színész, a Pannon RTV hírolvasója is játszik a szerbiai közszolgálati televízió nagyszabású új sorozatában, a Nemanjićokban.

A 12 részes sorozat forgatása a napokban ér véget. Az első évadban Mess Attila II. András magyar királyt alakítja, aki Elsőnek koronázott Istvánt (Stefan Prvovenčani) segíti a testvére, Vukán elleni trónviszályban. II. András később Rastko Nemanjićtyal, azaz Szent Szávával is egyezséget köt a szerb királyságnak nyújtandó segítségről.

Mess Attila a szereppel kapcsolatban elmondta, szerinte jót tesz a sorozatnak, hogy nem szerb színészek játsszák a külföldi karaktereket, hanem például a bolgár cárt bolgár színész alakítja. „A jelenetek arra éleződnek ki, hogy a szerb történelem alakjait minél érdekesebben mutassák be” – hangsúlyozta. Kiemelte, hogy nem dokumentumfilmről van szó, de a készítők igyekeztek minél pontosabban bemutatni a történelmi eseményeket, ugyanakkor drámai sorozatot készítettek.

A Szerbiai RTV szuperprodukciójában 218 színész, több mint 2700 statiszta, valamint 619 ló és lovas szerepel, az első évadot 80 helyszínen, valamint 168 épületben forgattak. A hatalmas díszleteket autentikus helyszíneken építették fel. A sorozatban az utóbbi évek legnépszerűbb szerb színészei játszanak. Nemanja István szerb fejedelmet (Stefan Nemanja) Mladen Nelević alakítja, míg fiait Vojin Ćetković (Stefan Prvovenčani), Nebojša Glogovac (Vukan) és Dragan Mićanović (Rastko, azaz Szent Száva) játsszák.

A sorozat első részét a várakozások szerint még az idei év végén, az első szerb király 1217-es megkoronázásának nyolcszázadik évfordulója alkalmából műsorra tűzi a Szerbiai RTV.

A Nemanjić-dinasztia 1166-tól 1371-ig ült Szerbia trónján, és 11 uralkodót adott az országnak.

filmsorozat
Mess Attila
Nemanjićok
rts
Szerbiai RTV

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.