Ugrás a tartalomra

Objavljeni konačni rezultati mađarskih parlamentarnih izbora

2018.04.15
12:18
2018.04.15
12:51
Forrás
MTI
Završeno je prebrojavanje glasova sa prošlonedeljnih parlamentarnih izbora u Mađarskoj, u pojedinačnim izbornim jedinicama još nema konačnih rezultata.

Koalicija Fides-KDNP imaće dvotrećinsku većinu u novom parlamentu. Prema prebrojavanju glasova iz 109 biračkih okruga, kandidat koalicije Fides-KDNP nosi pobedu u 9, socijalisti u 8, DK u 3 izborna okruga, Jobik, LMP i Zajedno dobili su po 1 mandat u parlamentu, kao i 1 nezavisni kandidat. Sa nacionalne liste mandate u parlamentu osvojili su: Fides-KDNP 42, Jobik 25, MSP-Dijalog 12, LMP 7, DK 6 a Nemačka nacionalna zajednica u Mađarskoj dobila je 1 mandat. Novi saziv Narodne skupštine će imati mandate u ovom odnosu: Fides-KDNP ukupno 133, Jobik 26, MSP-Dijalog 20, DK 9, LMP 8. Zajedno, Nemačka samouprava i nezavisni kandidat dobili su po jedan mandat.

mađarski izbori 2018
Fides

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.