Ugrás a tartalomra

Privredna saradnja Srbije i Mađarske je za primer

2018.07.26
20:25
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Jedna od istaknutih tema Slobodnog univerziteta u Tušnadfurodon u Rumuniji je konkurentnost privrede i uloga države.

Ministar finansija Mađarske naglasio je važnost saradnje sa državama regiona. Mihalj Varga je rekao: najbolji pokazatelj tržišnog uspeha jedne privrede, jeste ako prosečan čovek kaže: sada živim malo bolje.

Ministar finansija Mađarske je dodao i da je važna snažna privredna saradnja sa državama u regionu. U tom smislu rekao je da saradnja Srbije i Mađarske može da služi za primer. U izjavi za Panon RTV ministar Mihalj Varga kaže:

„Nikada nisu bili tako dobri odnosi između dve zemlje kao sada, politički, diplomatski i privredni kontakti su jako dobri i harmonični. Privredni razvojni programi u Vojvodini ostvareni su i uz saradnju Srbije i to bi moglo da bude za primer i drugim državama, da Mađarska ne želi da svoj privredni program sa lokalnim mađarskim  manjinskim stanovništvo ostvaruje protiv nekoga, nego na dobrobit čitave  većinske zajednice. Od investicija u Feketiću ili Staroj Moravici neće imati koristi samo lokalni Mađari, već i celokupna srpska zajednica. To je svhaćeno i nadam se da ćemo taj posao nastaviti."

Mađarska
Srbija
saradnja
privreda

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.