Ugrás a tartalomra

„Privredni kontakti između Srbije i Mađarske na istorijskom vrhu”

2019.10.04
12:24
2024.03.19
08:35
Forrás
RTV Pannon
Laslo Đerđi sinoć je u prostorijama VM4K održao predavanje pod nazivom "Uravnotežena proizvodnja – misija ekonomske politike".

Državni sekretar za ekonomsku strategiju Mađarske u Suboticu je došao kao prvi gost serije predavanja pod nazivom "O privredi – drugačije".

Na predavanju je predstavio knjigu koja je objavljena 2017. godine u kojoj iznosi izazove mađarske ekonomske politike, smeštajući ih u globalni kontekst. U intervjuu datom za emisiju "Javni poslovi" Panon televizije izjavio je da nikada do sada nisu bili ovako dobri privredni kontakti između Srbije i Mađarske, između ostalog zahvaljujući  i Ministarstvu spoljne ekonomije i spoljnih poslova, kao i Ištvanu Pastoru, predsedniku SVM-a.

"Vidim da u agraru postoji ozbiljna saradnja, kao i na polju prerade, bilo da se radi o tekstilnoj industriji, proizvodnji torbi, bicikla, ili u onim prerađivačkim oblastima u kojima u određenim situacijama, isporučuju za velike multinacionalne kompanije, ili i sami imaju rešenja kako bi svojim proizvodima mogli da se pojave na međunarodnom tržištu” - izjavio je Laslo Đerđi, mađarski državni sekretar za ekonomsku strategiju.

privreda
Srbija
Mađarska
Laslo Đerđi
državni sekretar
Subotica
ekonomija

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.