Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Cela porodica navija za stonotenisera Žolta Petea

2021.07.24
16:26
2021.07.24
16:31
Forrás
Pannon RTV
Žolt Pete je prvi iz Temerina koji je stigao na Olimpijske igre. Stonoteniser je u osam sati ujutro igrao protiv Grka Panajotisa Jonisa.

Kada porodica ne može biti prisutna na utakmicama, okupe se i podržavaju ga od kuće. Tako je bilo i sada.

Posetili smo porodicu Pete u njihovom domu u Temerinu i sa njima smo pratili Žoltov meč. Mnogo medalja, pehara, diploma dočekalo nas je već u predsoblju.

Supruga sportiste, Saška Pete, je razgovarala sa suprugom telefonom nakon duela. Jako je ponosna na njega, ali jedva čeka da se vrati kući, "Rekao je da se nije osećao dobro tokom igre, jer je uprkos dobrim uslovima u dvorani bilo vrlo zagušljivo, istog mišljenja je bio i njegov protivnik. Takođe je rekao da je to bila jako dobra utakmica, postizani su lepi poeni, ali nažalost na kraju je izgubio."

Pannon RTV

Gotovo svi članovi porodice Pete igraju stoni tenis. Glava porodice Imre Pete je bio pionir koji je član Stonoteniskog kluba Temerin od šezdesetih godina, tj.od samih početaka: „Kao bivši sportista nisam dobio priliku za učestvovanje na Olimpijskim igrama, ali savet koji sam mu dao je bio da pruži svoj maksimum, to mu ionako kažem pre bilo kojeg takmičenja, a koliko će taj maksimum biti dovoljan, pokazaće se na samom takmičenju."

Žoltova majka Valeria takođe je igrala stoni tenis na profesionalnom nivou. Osamdesetih je bila član ekipe iz Temerina koja je prva ušla u prvu ligu: „Mislim da je odlazak na Olimpijske igre veliki uspeh, ne daje se svima ta šansa, i bili smo jako, jako srećni kad smo saznali da naš sin odlazi na Olimpijske igre."

Pannon RTV

Nakon roditelja, tradiciju stonog tenisa je nastavio stariji sin Zoltan: „Jako sam ponosan što je uspeo otići na Olimpijske igre, ja nažalost nisam uspeo, ali istina je, moram da kažem da nisam bio kvalifikant, učestvovao sam na dva Evropska prvenstva, ali nisam išao na Olimpijske igre."

Porodica je primetila da je Žolt bio jako nervozan tokom igre. Pokazao je samo četrdeset posto svog znanja, i izgubio je od grčkog protivnika rezultatom 4:0. Ipak, jako su ponosni na njega i jedva čekaju da započne ekipno takmičenje, gde će igrati sa Dimitrijem Levajcem i Markom Jevtovićem.

Žolt Pete
olimpijske igre
stoni tenis
Temerin

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Broj novozaraženih premašio 6.000

U Srbiji je na dnevnom nivou utvrđeno preko 6.000 novozaraženih od virusa korona. U poslednja 24 časa testirano je 22.824 lica, od čega je registrovano 6.089 pozitivnih slučajeva.