Ugrás a tartalomra
Panon RTV

„Istorija i ti" – „Desire" festival u novembru

2021.10.27
15:10
2021.10.27
15:49
Forrás
Panon RTV
U poređenju sa prethodnim godinama, zainteresovane očekuje mnogo više programa, rekao je Andraš Urban.

„Desiré Central Station" otvora svoje kapije 19. novembra, ove godine sa mnoštvom pratećih događaja, koncertima i, naravno, predstavama ansambala iz inostranstva.

Međunarodni regionalni pozorišni festival u Subotici trajaće do 29. novembra, u organizaciji Pozorišta „Kostolanji Deže", pod sloganom „Istorija i ti". U poređenju sa prethodnim godinama zainteresovane očekuje mnogo više programa, rekao je Andraš Urban.

Direktor pozorišta je dodao da će Grad Subotica za festival obezbediti dva miliona dinara, što je samo jedna trećina uobičajenih sredstava. Urban je rekao da se nada da je to samo privremeni nesporazum.

Ulaznice za festival se mogu kupiti po ceni od 300, 400, 600 i 800 dinara, na licu mestu lično ili elektronskim putem.

Panon RTV

Andraš Urban, direktor pozorišta „Kostolnji Deže": „Festival otvaramo 19. novembra poslednjom režijom i koreografijom Jožefa Nađa, predstavom „OMMA", tu predstavu će Pozorište „Kostolanji Deže" igrati dva puta. 20. novembra gostuje budimpeštansko pozorište „Studio K", sa predstavom „Neron". Ono što je posebno interesantno jeste da je nastala prema delu Dežea Kostolanjija „Neron, krvavi pesnik", u režiji Matea Heđmegija. Ovo malo pozorište u Pešti vodi Kata Đarmati, a Mate Heđmegi će sledeće godine režirati jednu predstavu u Pozorištu „Kostolanji Deže".

Desire
festivál
pozorište
Subotica

Slične vesti

Najnovije

15:35

Čak i mala sitnica znači mnogo

Humanitarno prikupljanje sredstava i akcije pred praznike počele su i u Subotici. Organizacije koje su u to uključene, pokušavaju da pomognu socijalno ugroženim građanima tokom čitave godine, ali najaktivniji period je kraj godine.

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.