Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Katalin Novak: Mađarska vlada ne odstupa od podrške porodicama

2020.10.02
12:46
2020.10.02
16:09
Forrás
Pannon RTV
Održavanje životnog standarda porodice jednako je važno kao i zaštita ljudskog života i oživljavanje privrede, rekla je Katalin Novak.

Mađarska ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku izjavila je u petak u emisiji „Dobro jutro, Mađarska!" na radiju Košut da zbog epidemije koronavirusa, "bez obzira na to koliko se sprovode mere štednje," vlada neće odstupiti od politike podrške porodici. Imati decu je odluka za ceo život, tako da vlada želi garantovati da porodice mogu dugoročno računati na beneficije, naglasila je. Kao ministarki, njen primarni cilj je da se ne preduzimaju nikakve restriktivne mere na polju dosadašnje podrške porodici, uprkos ekonomski teškom periodu. Podrška se neprestano širi, nadamo se da se ova praksa neće zaustaviti ni u sledećih godinu i po dana, rekla je.

Katalin Novak takođe je govorila o činjenici da, iako se iznos porodičnog dodatka nije povećao, raspon sličnih naknada s individualnim pravima se proširio, na primer, od septembra će svi studenti dobiti udžbenike besplatno, a obroci će biti besplatni ili s popustom. Vlada povezuje porodičnu podršku sa radom, a ljudi su to mišljenje potvrdili na nacionalnim savetovanjima, rekla je ministarka.

Katalin Novak
vlada
podrška
porodica
privreda

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije