Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Migranti provalili u prazne kuće u Horgošu

2020.01.20
18:19
Forrás
Pannon RTV
Tokom poslednjih nekoliko dana, ilegalni migranti su u sumrak provalili u nekoliko praznih kuća u Horgošu. To je saopštio koordinator za migrantska pitanja u Kanjiži.

Po mišljenju Roberta Lacka, u Kanjiži je trenutno u stalnom pokretu oko 100-150 migranata. On je skrenuo pažnju javnosti na činjenicu da, na osnovu informacija objavljenih na društvenim mrežama, ne mogu preduzeti odgovarajuće mere,  incidente treba prijaviti policiji.

Robert Lacko, koordinator zadužen za migrantska pitanja, Kanjiža: ”Želim još jednom da kažem građanima, da u takvim situacijama treba da prijave ono što se dogodilo policiji. U policiji ne postoji trag o tim provalama, radi se o napuštenim kućama, ali se to i dalje računa kao provala. Ovako se njima, prema gore šalje jedna informacija da je ovde sve u redu, a nije. Dakle, svako ko čuje nešto, problem mora da prijavi policiji navodeći ulicu i broj i broj telefona. Ako policija ne izađe na lice mesta, možete meni javiti. Siguran sam da ćemo rešiti i te probleme.”

Horgoš
migranti
provala

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon