Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Nova sportska oprema kod fudbalskog terena u Mihajlovu

2021.03.07
17:48
Forrás
Pannon RTV
Fudbalski teren u Mihajlovu bogatiji je za novu sportsu opremu, a obavljeno je i ozelenjavanje tog prostora. Ovo selo u Banatu oduvek je bilo poznato po uređenosti, pa su meštani prostor oko terena ulepšavali zajedničkim, volonterskim radom.

U Mihajlovu, mestu koje ima sedamsto i pedeset stanovnika, mladi se nedeljom okupljaju na lokalnom fudbalskom terenu. Oni koji žele da se bave sportom sada imaju još jedan dodatni razlog za to, jer je pored terena, uz podršku mađarske vlade, postavljena sportska oprema za fitnes trening.

Norbert Laslo, potpredsednik Udruženja za razvoj sela, Mihajlovo: „Zašto je ovo za nas bilo važno? Trenutno u selu ima 70-80 školaraca. Oni zapravo nemaju pravo mesto za zabavu, pa želimo da ih dovučemo ovde na teren sporta. Tu su i fudbaleri, dve omladinske kategorije. Tu su i devojčice koje igraju stoni tenis. Dakle za njih smo želeli da obezbedimo mogućnost zabave i treninga."

Oprema je instalirana volonterskim radom. Pored toga je urađeno i ozelenjivanje tog prostora.

Pannon RTV/Lukács Attila

Norbert Laslo, potpredsednik Udruženja za razvoj sela, Mihajlovo: „Obezbedili smo 55 stabala jasena oko fudbalskog terena, kroz akciju „Posadi svoj hlad". Tu dakle nismo konkurisali kao udruženje, već kao pojedinci. Jedna po jedna sadnica, i pokrenuli smo 55 ljudi u selu. One su takođe zasađene uz pomoć volonterskog rada. Nadamo da će jednog dana ovde biti hlad i da vetar neće toliko duvati."

Zahvaljujući konkursima, obnovljena je svlačionica kluba, kao i krovna konstrukcija tribine. Ekipa novu sezonu započinje u višem rangu, pa je obnova i zbog toga bila važna.

Jožef Makan, predsednik, Fudbalski klub „MSK", Mihajlovo: „Prvi put smo u okružnoj ligi od našeg postojanja, 1957. godine. To je za nas veliki rezultat. Ono čemu težimo, odnosno da tako kažem, ono što želimo je opstanak u ovom rangu. Nalazimo se u donjem delu tabele. Nismo poslednji. Nalazimo se u opasnoj zoni, kako se to kaže. Upravo zbog toga smo bili primorani da dovedemo pojačanja."

Mlađi takođe koriste mogućnosti za trening. U fudbalskom klubu naime na trening ide 15-16 lokalnih mališana, u uzrasnoj kategoriji od 10 do 12 godina.

Mihajlovo
fudbalski teren
sportska oprema

Najnovije

16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije