Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Pred učesnicima maratona na Fruškoj gori i staza od 134 kilometra

2021.09.18
19:34
Forrás
Pannon RTV
U odnosu na prethodne godine, ove je bilo manje prijavljenih za maraton na Fruškoj gori. Dvodnevni dogođaj zbog epidemije je održan sada, umesto 24. i 25. aprila.

Učesnici pešačkog maratona na 44. Fruškogorskom maratonu krenuli su jutros u 9 časova. Deca, psići i odrasli, svi su ravnopravno mogli da učestvuju na ovoj turi. Na izboru im je stajalo 19 staza različite dužine, a pešačke ture bile su obeležene srcima na stablima. 

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Luka Mirković iz Novog Sada već treći put je sa ocem učestvovao na ovom maratonu. Svake godine prijavljuje se na sve dužu turu. „Današnja deca nemaju prilike puno da borave na svežem vazduhu, volim da idem sa tatom da pešačim, i prvi put me odveo na Stazu Radosti 2016. godine. Onda sam posle išao na deset i sa mi je ovo treći put sa šesnaest kilometara" kaže Luka Mirković. 

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Čak i kućni ljubimci mogli su da učestvuju i u šetnji, i u trci.

„Ovako učetvoro još nismo dolazili, ja dolazim već, otprilike deseti put na ovaj maraton, ali ovo je sada nova postava, i kućiće smo već dovodili, ali četvoro još nismo dolazili" priča Rebeka Šorđe, učesnica iz Kanjiže.

Akoš Dobo iz Sente je iskusni sportista. Na više inostranih maratona nagrađivan je medaljama, sada bi hteo da osvoji i Frušku goru.

„Važna je i trka, i adrenalin, i priprema, odnosno vreme za pripremu što je vrhunac ovog procesa, ovde se samo to iskazuje. Potičem iz Vojvodine, iz ravnice, i uvek mi je san bio da se odselim u brda, tako da sada i stanujem u brdskom području i na ovo takmičenje smo došli pripremljeni."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Fruškogorski maraton je osnovi rekreativan i orijentisan na pešačke ture, zbog toga je većina građana došla da učestvuje u šetnji u prirodi, i da se malo rekreira van doma. Nenad Sudarov, glavni organizator Fruškogorskog maratona kaže: „Na današnji dan je u ponudi devetnaest različitih staza, prilagođenih učesnicima, svako prema svom psihofizičkom stanju. Najkraća staza je četiri kilometra, a najduža je 134 kilometra i namenjena je stvarno takmičarima koji su pripremljeni za tu vrstu izazova."

Za ispunjenje ove duge ture potrebno je otprilike 35 časova, i oni koji će je prepešačiti na cilj će stići u nedelju u kasnim popodnevnim satima. 

Fruška gora
maraton

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.