Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Školske klupe su ponovo pune

2022.02.21
16:48
2022.02.21
17:55
Forrás
Pannon RTV
Posle prošlonedeljne pauze u nastavi, povezane sa državnim praznikom, učenici od danas u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, učenje nastavljaju u učionicama, prisustvom na časovima.
Pannon RTV/Lukács Attila

Prošle nedelje je produženje raspusta bilo neophodno zbog nesigurne epidemijske situacije, kako bi se smanjio broj zaraženih među mladima.

U Osnovnoj školi „Servo Mihalj" u Mužlji, najvećoj dvojezičnoj obrazovnoj ustanovi u srednjem Banatu, ponovo se danas oglasilo školsko zvono.

Atila Molnar, direktor Osnovne škole „Servo Mihalj" u Mužlji: „U poslednjih mesec dana, dvadeset posto dece je iz nekog razloga izostalo sa nastave. Ili zbog karantina ili zbog njihove bolesti. Mogu vama takođe reći da je i broj nastavnika bio velik, posebno onih koji su bili bolesni. Jedne nedelje je nedostajalo njih 14."

Većina učenika i nastavnika vratila se u školske klupe. Propušteni časova proteklih nedelja biće nadoknađeni - rekao je Atila Molnar.

„Nastavnici će ili držati sedmi i osmi čas, ili nulti čas. Nažalost, nismo mogli da nađemo nijednu zamenu na mađarskom. Nastavnici su se međusobno dogovorili. Bilo je onih koji su držali časove onlajn, ali smo nekako prevazišli ovih mesec dana, problematičnih mesec dana. Danas, na primer, već mogu da kažem da ima samo nekoliko dece koja su u izolaciji, ali su svi nastavnici ovde i rade."

Pannon RTV/Lukács Attila

Uzimajući u obzir činjenicu da škola u Mužlji ima odeljenja sa manje đaka, nije bilo potrebno da pohađaju nastavu u učionicama u dve grupe. Odnosno, nema većeg zaostajanja u usvajanju nastavnog gradiva.

Ferenc Gabona, nastavnik, Osnovna škola „Servo Mihalj", Mužlja: „Dopunska i dodatna nastava se održavala i do sada i to planiramo da radimo i u budućnosti. Pošto u drugom polugodištu moramo više da se fokusiramo na osmake, zbog male mature. Dakle, dodatna nastava je već u toku, mi smo već u decembru počeli da se pripremamo za malu maturu i meni se čini da nam dobro ide."

Osnovna škola „Servo Mihalj" radi u dve školske zgrade. Ove školske godine ima 550 učenika.

škola
pauza
nastava
Mužlja

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!