Ugrás a tartalomra
Twitter

Talačka kriza na „Lastinoj" međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd

2021.09.22
09:46
Forrás
Panon RTV
Kako su vozači izjavili napadač je rekao da ga je Alah naveo na napad.

Na međunarodnoj autobuskoj liniji Dotrmund-Beograd, srpske kompanije za prevoz putnika „Lasta", napadnuta su dva putnika – saopštili su mediji u Nemačkoj.

Do napada je došlo kada se F.F. u Frankfurtu ukrcao u autobus i napao dva putnika. Svedoci su rekli da je vozač autobusa brzo reagovao, ali je napadač uprkos tome oba vozača držao kao taoce.

Na lice mesta je stiglo nekoliko policajaca i pregovarača za oslobađanje talaca. Predstavnici nemačke policije u saradnji sa Bezbednosno -informativnom agencijom je kontaktiralo jednog od vozača. Napadač je na kraju uhapšen.

U incidentu niko nije povređen. Nemačka policija je na svom Tviter nalogu saopštila da u autobusu do sada nije pronađeno oružje, ali se potraga nastavlja.

Vozači su istakli da je napadač rekao da ga je na napad naveo Alah, i da bi u suprotnom on bio napadnut.

autobus
kriza
Lasta

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije