Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Trka na Vinskom maratonu u karnevalskoj atmosferi

2021.09.18
20:38
Forrás
Pannon RTV
Ove godine u zanimljivoj trci bilo oko 500 učesnika.

Učesnici su trčali između aktivnih vinara na severu Bačke, a mogli su i da gustiraju vina. Među učesnicima bilo je i onih koji su trčali u kostimima. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Na ovoj neuobičajenoj trci učesnici su mogli da se prijave za takmičenje na devet kilometara. Naglasak ipak nije bio na vremenu, već da se učesnici osećaju što bolje. Zato su trčali, šetali i pili.

Na Vinskom maratonu nisu izostali ni trkači i ljubitelji vina iz Novog Sada. Vladimir Nekić iz Novog Sada kaže: „Prvi put smo ovde na Vinskom maratonu. Imamo sreće što se vremenskih uslova tiče, atmosfera je čudesna, prava karnevalska. Nama je i godišnjica braka, rečju, ovo je jedna lepa prilika. Veoma smo srećni što možemo da budemo ovde. Naravno, čekamo i takmičenje."

„Ovo je šaljivo, veselo, u sred trke stanemo, pijemo, dobro se osećamo dok na ostalim maratonima trčimo sve vreme" kaže Đenđi Geco, trener. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Mnogi se na ovaj maraton prijavljuju zbog dobre atmosfere. I ove godine nekoliko naših kolega se odlučilo za šetnju i degustaciju vina. Monika Kokai, urednica na Panon RTV-u kaže: „Fantastično je vreme, fantastična je staza, da i ne govorim o atmosferi i tako se osećamo da želimo da i dalje uživamo u ovom čudesnom danu, tako da ćemo pešačiti. Navodno, vino može da se proba na šest punktova. Degustiraćemo vina palićkog vinskog regiona."

Pannon RTV/Bognár Róbert

U subotu od 11 časova, nakon kratkog grupnog zagrevanja i podizanja atmosfere, krenuli su učesnici četvrtog Vinskog maratona.

Učesnici su mogli da trče u dužini od devet kilometara kroz najlepše predele oko Palićkog jezera i pored najboljih vinarija. Maraton je upravo zbog toga i pokrenut u karnevalskoj zamisli, da se i na ovaj način populariše vinski region Palića. „Za takmičenje se prijavilo 500 učesnika, što je polovina broja iz ranijih dešavanja koja smo organizovali, ali to je zbog ograničenja, a većina takmičara je stigla iz čitave Srbije" kaže Viktor Čikeš, predsednik Udruženja Vinski maraton sa Palića. 

Pannon RTV/Bognár Róbert

U muškoj konkurenciji Subotičani su osvojili sva tri mesta na pobedničkom postolju. Prvi je Nemanja Rajković sa vremenom od 37 minuta. U ženskoj konkurenciji Jamanta Šafranj je stigla prva. Naša koleginica Anita Kalbert je na drugom mestu sa rezultatom od 45 minuta. „Ovo je jako dobro osećanje, jer je bilo nešto bolje nego što sam očekivala. Vreme je bilo jako lepo, divan je predeo, fenomenalna atmosfera, punktovi za osveženje su bili dobri, staza je bila dobro obeležena i bilo je lako istrčati."

Nakon trke u Vinskom maratonu za učesnike i posetioce pripremljen je raznovrstan program i živa muzika. 

vinski maraton
Palić
Monika Kokai
Anita Calbert

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.