Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U Senti spremaju štrand za letnju sezonu

2020-06-02
18:13
Forrás
Pannon RTV
Mada na pravo leto još treba čekati, u lokalnoj samoupravi Senta se već pripremaju za sezonu kupanja. U planu je da 15. juna bude otvoren Plavi bazen u Narodnoj bašti, a uređuju i štrand pored Tise.

U Senti meštani mogu da biraju između više mogućnosti za kupanje. Pre svega, mogu se opustiti pored Plavog bazena. Ovde se već odvijaju uobičajeni radovi na održavanju i prema planovima od sredine meseca  bazen će početi sa radom, naravno uz pridržavanje propisanih mera zdravstvene zaštite.

„Obavezno je držanje rastojanja, dezinfekcija. Na primer, kod Plavog bazena pre kupanja obavezno je tuširanje, uz pridržavanje drugih propisa. Ono što još želim da kažem je da nisu menjane cene ulaznica za Plavi bazen, dakle ostale su na nivou prošlogodišnjih" kaže Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Cene ulaznica su formirane tako da deca ispod pet godina bazen mogu da koriste besplatno, a oni stariji i odrasli po ceni od 120 dinara. Sezonska karta može se kupiti za tri hiljade dinara.

Ima i onih koji prednost daju vodama u prirodi.

Meštani Sente mogu da biraju između tri štranda, ukoliko se odluče za svežu vodu Tise u vrelim letnjim danima. Prvi je ovaj koji se vidi iza mene, takozvani štrand na senćanskoj obali, pored toga na raspolaganju im je i štrand na čokanskoj strani, a osim toga u rashlađujućim talastima Tise mogu da uživaju i kod Riblje čarde.

Uređivanje štrandova uskoro će biti završeno. U vreme naše posete tekli su završni radovi uz stub mosta na štrandu. Uskoro će početi i uređivanje kupališta kod Riblje čarde. Na banatskoj strani na štandu su ostavljeni trupci izvađenog drveća, ali prema rečima predsednika opštine uskoro će biti uklonjeni i ovde će započeti uređivanje.

Senta
strand
Rudolf Cegledi
bazen
bazeni

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.