Ugrás a tartalomra

Uređena obala štranda na Tisi u Kanjiži

2023.06.19
13:09
2023.06.19
16:13
Forrás
Pannon RTV
Za vikend je otvoren bazen pored Tise u Kanjiži i sa tim je i zvanično počela sezona kupanja na štrandu. U vrelim danima, osveženje se osim u bazenu, može naći i u Tisi, a ceo prostor štranda uređen je ovih dana.

Na obali Tise u Kanjiži sve je spremno za posetioce željne kupanja i odmora. Obala Tise je nasuta peskom kako bi bila prijatnija za goste koji se sunčaju i kupaju.

„Obalu reke popunili smo sa blizu 10 kubnih metara peska, a to smo učinili i prošle godine. Deca to vole, obožavaju, osim toga i čitav štrand i okolinu smo očistili od mulja, omogućili smo pristup vodi, kako bi to funkcionisalo“ kaže Ervin Palfi, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ u Kanjiži.

Pored reke Tise i bazeni su spremni za početak nove sezone i tu je više novina. Tokom leta biće organizovana i škola plivanja.

„Učeći na greškama ili primedbama iz prethodnih godina, na stepenice na toboganu postavljena je guma koja sprečava klizanje, a okolina bazena, deo za pranje nogu biće postavljen sa jednom posebnom folijom.“

Što se ulaznica tiče, dnevna karta za odrasle je 200 dinara, a dečija dnevna karta je 130 dinara, ali mogu se kupiti i grupne kao i sezonske ulaznice. 

obala
strand
Tisa
Kanjiža
bazen
Ervin Palfi
Komunalac

Najnovije

16:23, Frissítve: 16:39

Stručno predavanje za buduće pravnike

U Subotici je dr Emed Vereš, jedan od najuticajnijih i najuglednijih doktora pravnih nauka iz krugova mađarske zajednice Karpatskog basena, održao stručno predavanje za studente koje stipendira Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

U opštini Kanjiža se pojavio ptičiji grip

Na području opštine Kanjiža se pojavila visoko zarazna varijanta ptičijeg gripa. Žarište zaraze je ribnjak u Velebitu, gde je, prema procenama, poslednjih nedelja uginulo oko 600 sivih ždralova.