Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Virus korona Srbija: opao broj novozaraženih, porastao broj preminulih

2022.01.16
19:03
2022.01.17
16:25
Forrás
Pannon RTV, covid19.rs
Drugi dan zaredom opada broj registrovanih novozaraženih virusom korona u Srbiji, ali je urađeno i manje testova.

U protekla 24 časa urađeno je 24.323 testiranja od kojih je 11.248 bilo pozitivno.

Porastao je broj preminulih, kao i pacijenata koji su na bolničkom lečenju, i onih koji su priključeni na respirator. U proteklom danu preminulo je 26 obolelih. Na bolničkom lečenju je 2.436 pacijenata zaraženih virusom korona, dok je na respiratoru 99 pacijenata.

I dalje je visok broj novoobolelih od virusa korona koji se svakog dana registruje u Vojvodini. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu je trenutno 8.359 aktivno obolelih, što je 565 osoba više nego juče. U protekla 24 sata u Vojvodini su registrovana nova 2.342 aktivna slučaja. Trenutno je u pokrajini aktivno obolelo 23.440 osoba.

epidemija
zaražavanje

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.