Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Virus korona Srbija: raste broj zaraženih

2021.08.02
18:39
Forrás
Pannon RTV
Povećava se broj pacijenata u Srbiji koji su zbog zaraze virusom korona na bolničkom lečenju, a viši je i broj novozaraženih. U Kovačici situaciji je zadovoljavajuća, ali je mali odziv na vakcinaciju.

Od preko 9.200 testiranih, u 386 slučajeva registrovano je prisustvo virusa, a četiri osobe su preminule. Od izbijanja epidemije u Srbiji, marta prošle godine, zvanično su od posledica zaraze preminule ukupno 7.122 osobe. Blizu 500 pacijenata je na na bolničkom lečenju, dok je osmoro obolelih na respiratoru.

U Srbiju je danas stigla nova isporuka vakcina „Fajzer", 132 hiljade doza na osnovu ugovora sklopljenog sa fabrikom, kao i dodatnih 4.680 doza na osnovu ugovora sklopljenog sa vladom Austrije. 

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Situacija u Kovačici je zadovoljavajuća, u opštini nema zabeležnog slučaja zaraze virusom korona, isto kao što nema ni pacijenata obolelih od kovida na bolničkom lečenju – izjavio je za Panon RTV dr Živojin Sorinel, rukovodilac lokalne kovid ambulante.

U opštini je ipak splasnula spremnost za vakcinaciju: stopa imunizovanih je tek 35 odsto. Nadležni mole građane da u što većem broju prime zaštitnu vakcinu. Trenutno su im na raspolaganju vakcine proizvođača „Fajzer" i „Sinofarm". Na osnovu dosadašnjeg iskustva, vakcinu su primile starije osobe, dok je među mladima veoma malo vakcinisanih – objasnio je dr Živojin Sorinel. 

koronavirus
Srbija

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.