Ugrás a tartalomra

Sećanje na holokaust u Gradskom muzeju u Senti

2021.01.28
19:02
2021.01.28
19:08
Forrás
Pannon RTV
U sredu uveče povodom Međunarodnog dana sećanja na holokaust u Gradskom muzeju u Senti održano je filmsko veče.

Publika je mogla da vidi englesko-američku biografsku dramu „Poricanje". Atila Pejin, rukovodilac Muzeja kaže da postoji više dana kada se podseća na holokaust, ali širom sveta 27. januara sećaju se žrtava, nezavisno od njihove zemlje porekla. Dodao je da iako su prethodnih godina na ovaj dan držali stručna predavanja, ove godine su prikazivanjem filma želeli da sa ovom temom upoznaju zajednicu, pre svega mlađu generaciju.

„Cilj je da ugradimo u kulturu sećanja, i to ne može bez toga da o jevrejskoj zajednici znaju što više, posebno mlađa generacija. Danas u doba interneta to je značajno lakše, nego pre 30-40 godina, ali nije sigurno da to žele, da li ih uopšte interesuje, ili da li će pronaći odgovarajuće stranice" kaže Atila Pejin, rukovodilac Gradskog muzeja u Senti.

holokaust
Gradski muzej
Senta
filmsko veče
Atila Pejin

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.