Ugrás a tartalomra

Biblioteka na otvorenom

2021.04.10
18:35
Forrás
Pannon RTV
Književne večeri na otvorenom, koncerte i druge kulturne događaje u narednom periodu će organizovati Gradska biblioteka Subotica.

Manifestacija pod nazivom "Biblioteka na otvorenom" održavaće se vikendima u parku iza biblioteke na Paliću, rekao je Dragan Rokvić, direktor ove subotičke ustanove. Nakon uređenja parka, organizovaće se razna kulturna događanja za decu i odrasle podjednako, zajedno sa ostalim institucijama u Subotici. Danas, na prvoj aktivnosti, učesnici su mogli da čuju predavanje o istoriji Palića.

„Pokušavamo da, sa ovim programom Biblioteka na otvorenom, stvorimo balans koji je bio uzdrman zbog zatvorenosti tokom proteklog perioda. Neće biti lako urediti ovo mesto jer imamo velike ambicije. Želimo da stvorimo mali vrt u kojem ćemo saditi bosiljak, ruzmarin, tako da ovde deca mogu da povežu biljke i književnost. Imamo puno ideja, nadamo se da će nam se pridružiti i druge kulturne institucije. Takođe se dogovaramo i sa nadležnima iz Dečjeg pozorišta Subotica." rekao je Dragan Rokvić, direktor, Gradska biblioteka Subotica.

Dragan Rokvić
biblioteka
Gradska biblioteka Subotica

Najnovije

16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.