Ugrás a tartalomra

Deli: EP gubi takt, Rezolucija mešanje u unutrašnje poslove Srbije, Fides glasao protiv

2024.02.08
15:58
2024.02.08
16:46
Forrás
Tanjug
Poslanik mađarskog Fidesa u Evropskom parlamentu (EP) Andor Deli istakao je danas da je Fides glasao protiv rezolucije EP o situaciji u Srbiji nakon izbora.

Andor Deli je kritikovao ovu rezoluciju zbog mešanja u unutrašnje poslove Srbije i donošenja u vreme vođenja pregovora oko KiM. Poslanik mađarskog Fidesa u Evropskom parlamentu je za Tanjug rekao i da donošenje ovakve rezolucije ukazuje na "potpuni gubitak takta kad je reč o Evropskom parlamentu".

"Radi se o jednoj rezoluciji koja se direktno u pogledu izbora meša u unutrašnje poslove jedne suverene zemlje koja još nije članica Evropske unije, a osim toga donosi se u jednom veoma osetljivom i kompleksnom političkom trenutku kada Srbija upravo vodi prelomne pregovore u pogledu Kosova. Mislim da i to ukazuje na potpuni gubitak takta kada je reč o Evropskom parlamentu i iz tog razloga mi u delegaciji Fidesa smo glasali protiv ove rezolucije", rekao je Deli.

Andor Deli
evropski parlament

Najnovije

17:41, Frissítve: 18:57

Deli: mi smo na strani mira

Izbori za Evropski parlament biće održani 9. juna, odnosno tačno za mesec dana. Glasanje ima veliki ulog, jer će rezultati tih izbora uticati na stanovništvo EU, ali i na živote Mađara u Vojvodini.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.