Ugrás a tartalomra

Napeto je u prihvatnom centru

2017.03.29
15:18
Migranti koji se nalaze u prihvatnom centru u Subotici počinju da shvataju šta predstavlja stupanje na snagu strožijih zakona za azilante u Mađarskoj
Migranti koji se nalaze u prihvatnom centru u Subotici počinju da shvataju šta predstavlja stupanje na snagu strožijih zakona za azilante u Mađarskoj. Prema zaposlenima u prihvatnom centru, stanje je vrlo napeto, u bilo kojem trenutku može da dođe do spontanih ili čak i nasilnih izražavanja nezadovoljstva. Uprkos dolasku proleća, stanje nije ni izbliza mirno kao što je bilo ranije. Deca se igraju, žene peru i suše veš, a muškarci razmatraju šta im je činiti. Televizijske ekipe dolaze jedna za drugom iz raznih evropskih država. Zanima ih kako migranti prihvataju nove mađarske zakone koji su u utorak stupili na snagu. Ali, za razliku od ranijih prilika, sada jedva da iko daje izjave. No, jedan prisutan Avganistanac kaže da ima 24 godine i da je 7 meseci u Srbiji te da se iznervirao kada je čuo da još godinu dana treba da provede u Mađarskoj, jer je već godinu dana na putu. Uopšte ne planira da nastavi ka Mađarskoj, već će da potraži neki drugi put kojim će da napusti Srbiju. Sudeći prema zaposlenima u prihvatnom centru, postoji bojazan da će na novim putevima procvetati krijumčarenje ljudi.
prihvatni centar
migranti
Mađarska
strožiji zakona za azilante

Najnovije

13:38, Frissítve: 13:55

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.
17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.