Ugrás a tartalomra

U Velebitu obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

2019.11.11
13:54
2019.11.11
16:16
Forrás
Pannon RTV
Povodom 101 godine od primirja priređen je prigodni program, a pozdravne reči izgovorio je Miloš Kravić, predsednik Skupštine opštine Kanjiža.

Predstavnici lokalne samouprave severnobanatske opštine, predstavnici mesne zajednice kao i Srpske napredne stranke položili su i vence na spomen obeležje kralju Petru I Karađorđeviću.
„Selo Velebit osnovano je 1921. godine i sada je 98 godina da smo došli na ove prostore i dugujemo veliku zahvalnost kralju Petru I što je nas iz Like naselio ovamo i da sada zajedno živimo sa našim komšijama Mađarima, stvarajući i omogućavajući jedan kvalitetan i dobar život za sve koji živimo na ovom prostoru" - rekao je Miloš Kravić.

Velebit
Dan primirja
spomenik

Slične vesti

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.