Ugrás a tartalomra
Facebook/Olivér SMA-1

Akcija prikupljanja sredstava, za malog dečaka Olivera Pala Gajodija, koji boluje od SMA 1, organizovana je i u Čantaviru

2020-08-10
12:59
Forrás
Panon RTV
U jučerašnjoj „limunada akciji", prikupljeno je 278.300 dinara.

Judita Honjavec, jedna od organizatorki ovog doogađaja je rekla da je njih dvanaestoro organizovalo akciju u okviru koje su svim ljudima koji su priložili sredstva davali limunadu. Ranije su već u nekoliko mesta u Vojvodini organizovane slične akcije, između ostalih u Sneti, Bačkoj Topoli i Trešnjevcu. Suština ove vrste prikupljanja sredstava je da ljudima pruži novu alternativu i da se obrati i onima koji svoju pomoć nisu u mogućnosti da proslede preko internet ili pošte.

Akcija prikupljanja sredstava u Čantaviru će imati i svoj nastavak, otkrili su organizatori, za nekoliko nedelja će naime organizovati vašar kolačića, na koji očekuju da će meštani pored novčanih sredstava doneti i kolačiće.

Lek i terapija, potrebna za lečenje Olivera Pala Gajodija, malog dečaka iz Bajmoka, košta više od dva miliona evra. O raznim mogućnostima pomoći ovog dečaku, možete pročitati u ranijim tekstovima RTV Panon.

Oliver Pal Gajodi
akcija prikupljanja
Čantavir
SMA

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije